Skip to content

Innovaatioalue – Studia 2019

Innovaatioalue esittelee eri oppilaitoksissa osana opintoja toteutettuja yhteisiä projekteja, joista tuloksena on innovaatio. Innovaatioista osa on jo laajemmassa käytössä ja osalla on tähtäimessä myös maailmanvalloitus.

Innovaatioalueella esillä opiskelijoiden omia keksintöjä!

Lapin yliopisto

Huomisen vuorovaikutteiset esineet
Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa tehdään innovatiivista tutkimusta muotoilun ja teknologian rajapinnassa. Studia-messuilla esitellään, kuinka printattavaa elektroniikka voidaan hyödyntää vaatteissa, miten pystyt itse printtaamaan näyttöjä, ja millä tavalla virtuaalitodellisuutta voidaan upottaa ympäristöön. Esitteillä olevat innovatiiviset sovellukset ovat teollisen muotoilun professori Jonna Häkkilän tutkimusryhmän käsialaa.

Metropolia

Metropolian innovaatioprojekteissa etsitään käytännön ratkaisuja työelämän tarpeisiin
Innovaatioprojektit ovat merkittävä osa Metropolian toimintaa ja yksi keskeisistä tavoista toteuttaa yhteistyötä opiskelijoiden ja työnantajien kanssa. Innovaatioprojektit ovat monipuolisia ja mielenkiintoisia, myös kansainvälisiä. Yhteistä innovaatioprojekteilla on palvelujen, toimintatapojen, menetelmien tai tuotteiden uudistaminen ja kehittäminen yhteistyössä työelämäkumppaneiden kanssa.

”Kun sähköinsinööri kohtaa toimintaterapeutin, kun elokuvaohjaaja kohtaa talotekniikan osaajan, kun laboratorioanalyytikko kohtaa muotoilijan syntyy jotain aivan uutta ja uniikkia ajattelua.”

Oulun yliopisto

Janitor Run -peli tutkii virtuaalipelaamisen aiheuttamaa pahoinvointia ja kehittää parempaa käyttäjäkokemusta
Tuotantotalouden opiskelija Kuisma Rautio sekä tietotekniikan opiskelijat Olli Törrönen ja Sami Rapakko (Oulun yliopisto) ovat tutkineet virtuaalipelaamisen käyttäjille aiheuttamaa pahoinvointia, ”cybersickness”. Janitor runissa liikutaan virtuaalisesti Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksella aidolla potkulaudalla sekä tutkitaan ja kehitetään samalla saatujen käyttäjäkokemusten avulla pelimukavuutta.

Tampereen korkeakoulut

Tampere Formula Student on täysin korkeakouluopiskelijoiden ylläpitämä Tampereen korkeakoulujen Formula Student -tiimi.
Tiimissä opiskelijat suunnittelevat ja rakentavat joka vuosi uuden formula-auton kansainvälisiin kilpailuihin.

Tervetuloa innovaatioalueelle, jossa kerromme mieluusti enemmän toiminnastamme!

XAMK

Henkilöstailausta verkossa – Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu  
Inca Paatelan
(XAMK) innovaatio tarjoaa ensimmäisenä Suomessa stailauspalveluita kokonaan verkon välityksellä. Palvelusta voi valita useita erilaisia tyylikonsultaatioita treffiasusta häätyyliin. Verkkopalvelun valttikortti on stailaus ajasta ja paikasta riippumatta, toisin kuin myymälöissä tapahtuva konsultointi. Paatela pitää stailauksessaan tärkeänä eettisyyttä ja vastuullisuutta, pois kertakäyttökulttuurista.
Lue lisää >> 

 

.