Skip to content

Studia

Apua ammatinvalintapulmiin tarjoaa Studia!

Ammatinvalinta – Mikä minusta tulee isona?

Ammatinvalinta on yksi elämän isoista pulmista. Maunulan yhteiskoulun lukion ja Helsingin matematiikkalukion opo Tero tietää, että monen nuoren lukiolaisen päässä on jossain vaiheessa opintoja kysymys  “mikä minusta tulee isona?”. Ammatinvalintalysymyksen kanssa painiskellaan vielä abivuonnakin.

Kysymykseen ei ole helppo vastata, mutta Tero neuvoo miettimään ensin niitä asioita, missä sinä olet hyvä ja mistä pidät. Mitkä asiat saavat sinut nauramaan? Mistä jutuista tulee kutkuttava fiilis? Mitä vahvuuksia sinulla on? Missä frendisi voisivat nähdä sinut viiden vuoden päästä – missä asioissa olet heidän mielestään hyvä? Saatuasi näihin kysymyksiin vastaukset olet lähempänä oman juttusi löytämistä.

Neljä hyvää syytä tulla Studiaan

Runsaasti apua ammatinvalintaan tarjoaa Studia. Tero listaakin neljä hyvää syytä tulla Studiaan paikan päälle.

1. Studia-messuille kannattaa jokaisen lukiolaisen tulla, sillä uudet polut ja mahdollisuudet saattavat avautua ihan uudella tavalla. Messuilla on esillä valtaisa määrä eri oppilaitoksia ja koulutusohjelmia – jokaiselle löytyy varmasti jotakin!
2. Messuilla saat kierrellä aluetta omaan tahtiisi, ja saat konkreettista informaatiota jatko-opiskeluvaihtoehdoista ihan kasvokkain. Kannattaa mennä rohkeasti juttelemaan oppilaitosten edustajien ja tutorien kanssa. He ovat usein itsekin opiskelijoita ja siksi parhaita asiantuntijoita vastaamaan sinua mietityttäviin kysymyksiin.
3. Kun kohtaat uusia vaihtoehtoja ja tutustut niihin, maailmankuvasi avartuu. Saatat hyvinkin huomata kiinnostuvasi sinulle aiemmin tuntemattomasta alasta ja haluavasi kuulla siitä lisää.
4. Studia-messuilla on myös Opojen infopiste Opoklinikka, jossa kannattaa ehdottomasti vierailla. Siellä on paikalla todellisia asiantuntijoita, jotka auttavat sinua mielellään ja hymyssä suin!

Valmistaudu ennakkoon

Messuohjelmaan ja paikalla oleviin esittelijöihin olisi hyvä tutustua etukäteen, sillä tapahtumia on todella paljon. Kun tiedät suunnilleen, mikä sinua odottaa, olet heti messuille tullessasi paremmin homman ytimessä.

Teron kanssa jutteli

 

 

 

 

.