Skip to content

Studiamessut 23. - 24.11.2021

Välitunnilla-sivulla pohditaan erilaisia opiskelupaikan valintaan, alanvaihtoon ja opiskeluun ulkomailla liittyviä kysymyksiä. Kysymyksiin hyviä vastauksia tarjoilee myös Studia-messut.

Välitunnilla

Askarruttaako koulun loppuminen? Mietityttääkö opiskelupaikan valinta? Onko edessä alan vaihto? Haaveiletko ulkomailla opiskelusta? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen Studia-tapahtumasta, mutta tälle sivulle kokoamme myös kirjoituksia näistä monen päätä työllistävistä aiheista.

Ensimmäisenä  pureudutaan opiskelupaikan valintaan.
Mitä opiskella?

Mitä eri opiskelupaikkavaihtoehtoja on? Opiskelijaelämä – Olennainen osa opintoja Selätä opiskeluun liittyvät pelot Ammatinvalinta – 4 syytä tulla Studiaan

Kielikurssi, lukiovaihto, vaihto-opiskelu korkeakoulussa vai koko tutkinnon suorittaminen ulkomailla? Tarinoita ulkomailla opiskelusta

Haluatko ulkomaille opiskelemaan? Moni nuori haluaa tutustua uusiin paikkoihin, saada uusia ystäviä ja kokea ulkomaista opiskelukulttuuria, mutta mitä pitäisi ottaa huomioon ulkomaille lähtiessä? Sopisiko sinulle kielikurssi, lukiovaihto, vaihto-opiskelu tai koko tutkinnon suorittaminen ulkomailla? Mitä on odotettavissa? Ulkomailla opiskelua hehkutetaan paljon, mutta myös haasteisiin on hyvä varautua. Niitä ei silti kannata pelätä, sillä ne kasvattavat.

Kielikurssit Vaihto-oppilaaksi? Koko tutkinnon suorittaminen ulkomailla