Skip to content

Messuilla

Studia-messut sisältää eri oppilaitoksia, opiskelu- ja uravaihtoehtoja esitteleviä messuosastoja ja ohjelmalavojen esityksiä.

 

Studiasta saat vinkkejä jatko-opintoihin ja uravalintaan

Studiassa esitellään muun muassa koulutusvaihtoehtoja ja erilaisia reittejä korkeakouluopintoihin. Pääset tutustumaan Suomen yliopistoihin, korkeakouluihin ja lähes kaikkiin ammattikorkeakouluihin. Mukana myös paljon ulkomaisia opiskelu- ja työpaikkamahdollisuuksia! Studiassa  käsittelemään myös elinikäisen oppimisen ja kouluttautumisen aiheita, joiden tavoitteena on nostaa esille mahdollisuuksia päivittää omaa osaamistaan töiden ohella.

Nuorten yrittäjyys ja talous NYT tarjoaa työelämä-, talous-, ja yrittäjyystaitoja tukevia palveluita ja oppimiskokonaisuuksia kouluille, oppilaitoksille ja kunnille. Tunnetuimpia NYTin palveluita ovat mm. Yrityskylä ja Vuosi yrittäjänä -oppimiskokonaisuudet, jotka tavoittavat vuosittain noin satojatuhansia nuoria ympäri Suomen.

Tervetuloa NYTin osastolle tutustumaan maksuttomaan 13-25 -vuotiaille suunnattuun Duunikoutsi-sovellukseen, joka sisältää kaiken tarvittavan tiedon työelämästä ja työnhausta. Lisäksi sovelluksesta saa ladattua valmiiksi omilla tiedoilla täytetyn, osaamispohjaisen CV:n.

Nähdään osastollamme!

LUE LISÄÄ:

Nuorten yrittäjyys ja talous nyt

Duunikoutsi

Sisäänpääsy Studiaan

Maksuton sisäänpääsy rekisteröitymällä

Oletko opinto-ohjaaja, opettaja, rehtori, varus- ja siviilipalvelushenkilö, työtön työnhakija, Suomen Lukiolaisten Liiton jäsen, tai Ukrainan kansalainen?

Rekisteröidy kävijäksi

Pääsyliput

  • Studian liput ovat ennakkoon verkosta ostettuna aina edullisimmat. Hyödynnä myös ryhmäliput ja SAKKI ry:n ja Osku ry:n opiskelija/jäsenkortin etuhinnat.
Lisätietoa Osta liput

Messuosastoilla saat ensikäden tietoa

Studian parasta antia ovat tapaamiset messuosastoilla. Paikalla on eri oppilaitosten opiskelijoita, jotka osaavat kertoa millaista opiskelu on käytännössä, miten oppilaitokseen haetaan ja mitä oppilaitoksessa on tarjolla. Pääset tekemään vertailuja yhdellä kertaa tuntikausien verkkosurffailun sijaan!

Esityksissä saat tietoa pintaa syvemmältä ja inspiroidut

Studian ohjelmalavoilla kuulet esityksiä pääsykokeisiin valmistautumisesta, opiskelu- ja uravaihtoehdoista.

Henkilökohtaista opinto-ohjausta opoklinikalla

Tule juttelemaan opon kanssa esimerkiksi omasta tulevaisuudesta, ammatinvalinnasta ja opiskelumahdollisuuksista. Opoklinikalla päivystävät Uudenmaan opinto-ohjaajat ry:n opot ja opon juttusille voi tulla ilman ajanvarausta! Opot ovat paikalla tapahtumapäivinä klo 9:00–16:30.

Ohjelma

Lavalla kuullaan uratarinoita, kokemuspuheenvuoroja, oppilaitosesittelyjä ja inspiroivia esiintymisiä. Katso ohjelmatärpit
Lavalla käsitellään jatkuvan oppimisen teemoja, jatkokouluttautumista ja kansainvälisiä mahdollisuuksia. Katso ohjelmatärpit