Skip to content

Messuilla tapahtuu

Studia-messut sisältää eri oppilaitoksia, opiskelu- ja uravaihtoehtoja esitteleviä messuosastoja ja ohjelmalavojen esityksiä.

Messukeskuksessa järjestettävät fyysiset Studia-messut seuraavan kerran syksyllä 23.–24.11.2021.

Studiasta saat vinkkejä jatko-opintoihin ja uravalintaan

Studiassa esitellään muun muassa koulutusvaihtoehtoja ja erilaisia reittejä korkeakouluopintoihin. Pääset tutustumaan Suomen yliopistoihin, korkeakouluihin ja lähes kaikkiin ammattikorkeakouluihin! Mukana myös paljon ulkomaisia opiskelu- ja työpaikkamahdollisuuksia!

Messuosastoilla saat ensikäden tietoa

Studian parasta antia ovat tapaamiset messuosastoilla. Paikalla on eri oppilaitosten opiskelijoita, jotka osaavat kertoa millaista opiskelu on käytännössä, miten oppilaitokseen haetaan ja mitä oppilaitoksessa on tarjolla. Pääset tekemään vertailuja yhdellä kertaa tuntikausien verkkosurffailun sijaan!

Esityksissä saat tietoa pintaa syvemmältä ja inspiroidut

Studian ohjelmalavoilla kuulet esityksiä pääsykokeisiin valmistautumisesta, opiskelu- ja uravaihtoehdoista. Tutustu ohjelmaan ennakkoon ja katso sinua kiinnostavat esitykset.

Vinkkejä uravalintaan ja tietoa työmahdollisuuksista

Studian messuosastoilla on esillä myös työelämään liittyviä järjestöjä ja työantajia. Paikalla on asiantuntijoita, jotka kertovat mitä vaatimuksia alalle tarvitaan koulutuksen suhteen ja millaiset on työllistymismahdollisuudet. Paikalla on myös työ- ja harjoittelupaikkojen tarjoajia.

Vetääkö veresi maailmalle?

Studiassa on mahdollisuus päästä juttelemaan opinnosta ulkomailla. Paikalla on useiden oppilaitosten edustajia ja esimerkiksi DreamStudiesAbroad.com voi kertoa sinulle erilaisista vaihtoehdoista. Voit myös esimerkiksi lähteä töihin Disneylandiin Pariisiin, jos haluat pitää taukoa opiskeluista.

Opoklinikalla pääset juttelemaan opinto-ohjaajien kanssa

Studiassa on paikalla opinto-ohjaajia, joiden juttusille voit mennä ilman ajanvarausta. Opoilla on asiantuntemusta eri vaihtoehdoista ja tietoa miten eri oppilaitoksiin tai eri aloille hakeudutaan töihin. Tule rohkeasti juttelemaan!

Opoklinikka

Opo on ansainnut breikin – ja hierontaa!

Tänä vuonna kutsumme teidät messujen aukioloaikana Opo-kahvilaan virkistäytymään, kohtaamaan kollegoita, nauttimaan virvokkeita sekä kuulemaan uutta. Mukana mm. Suomen Hierojakoulu hemmottelemassa teitä ihanilla niskahieronnoilla.

Lue lisää opo-kahvilasta