Skip to content

Messuilla tapahtuu

Studia-messut sisältää eri oppilaitoksia, opiskelu- ja uravaihtoehtoja esitteleviä messuosastoja ja ohjelmalavojen esityksiä.

Studia järjestetään Helsingin Messukeskuksessa seuraavan kerran 28.–29.11.2023.

 

Koko ohjelma 2022

Oppilaitokset ja yritykset 2022

 

 

Studiasta saat vinkkejä jatko-opintoihin ja uravalintaan

Studiassa esitellään muun muassa koulutusvaihtoehtoja ja erilaisia reittejä korkeakouluopintoihin. Pääset tutustumaan Suomen yliopistoihin, korkeakouluihin ja lähes kaikkiin ammattikorkeakouluihin. Mukana myös paljon ulkomaisia opiskelu- ja työpaikkamahdollisuuksia! Studiassa  käsittelemään myös elinikäisen oppimisen ja kouluttautumisen aiheita, joiden tavoitteena on nostaa esille mahdollisuuksia päivittää omaa osaamistaan töiden ohella. Tutustu jatkuvan oppimisen teemaan >>

 

 

Messuosastoilla saat ensikäden tietoa

Studian parasta antia ovat tapaamiset messuosastoilla. Paikalla on eri oppilaitosten opiskelijoita, jotka osaavat kertoa millaista opiskelu on käytännössä, miten oppilaitokseen haetaan ja mitä oppilaitoksessa on tarjolla. Pääset tekemään vertailuja yhdellä kertaa tuntikausien verkkosurffailun sijaan!

 

Esityksissä saat tietoa pintaa syvemmältä ja inspiroidut

Studian ohjelmalavoilla kuulet esityksiä pääsykokeisiin valmistautumisesta, opiskelu- ja uravaihtoehdoista.

Töihin opintojen ohella? Ensi kesän kesätyöpaikkoja on jo rutkasti auki! Katso avoimet paikat ja hae jo nyt.

Avoimet kesätyöpaikat

Inspis-lava

Opiskelun arkea ja unelmia

 

Puolustusvoimissa on tarjolla yli 600 monipuolista palvelustehtävää, joista tarttuu matkaan hyödyllisiä taitoja tulevaisuutta varten. Varusmiehet eri puolilta Suomea nousevat lavalle kertomaan, millaisia tehtäviä heidän palveluksensa on pitänyt sisällään.
Miten uuteen ympäristöön sopeutuu, kun kotipaikka jää taakse ja edessä on uusi elämänvaihe? Kuinka pärjää taloudellisesti? Miten mielenterveys kestää muutoksen? Tässä paneelikeskustelussa käymme läpi lukiolaisten huolia asiantuntijoiden kanssa ja etsimme ratkaisuja uuteen elämäntilanteeseen sopeutumiseen.
Millaisia ovat opintoihin kuuluvat aidot työelämäprojektit? Miten saada jalka työelämän oven väliin jo opintojen aikana? 3AMK:n eli Haaga-Helia, Laurea ja Metropolia ammattikorkeakoulujen opiskelijat kertovat ammattikorkeakouluopintojen työelämälähtöisyydestä.
Miten intohimostaan voi tehdä työn? Millaiseen työelämään uudet tulokkaat astuvat? Miten työhyvinvointi, tasa-arvo ja digitalisaatio näkyvät työpaikoilla? Duuniin-kirjan tekijät nostavat esille 2020-luvun työelämän ilmiöitä, jotka vaikuttavat uusien ammattilaisten uraan. He pohtivat niin merkityksellisen työn löytämistä, työssäjaksamista, etätyön opettelua kuin työelämän muutoksiin sopeutumista.
Suomessa järjestetään keväällä 2023 eduskuntavaalit. Tässä tilaisuudessa kauttaan päättävät nykyiset kansanedustajat kohtaavat leikkimielisessä kisailussa, jossa testataan heidän tietämystään lukiolaisten arjen asioista. Samalla tenttaamme kansanedustajia siitä, miten he edistäisivät nuorille tärkeitä asioita seuraavalla eduskuntakaudella. Paneelin vetäjinä/haastattelijoina Lukiolaisten Liiton vuoden 2022 puheenjohtaja Lukas Virtala & Lukiolaisten Liiton vuoden 2023 puheenjohtaja.
Monitieteisen Oulun yliopiston opiskelijat kertovat käytännönläheisistä opinnoistaan, arjestaan ja tulevaisuuden unelmistaan.
Millaista on opiskelu Suomen ilmailuopistossa? Kauanko opiskelu kestää ja mitä se kustantaa? Mitkä ovat yleiset pääsyvaatimukset?

Jatkuvan oppimisen ohjelmapiste

Jatkuva oppiminen

Oposeminaari tuoreita näkemyksiä opoille

Studia 2022 -messut haluaa tarjota ohjelmaa on myös opoille! Sopo ry:n kanssa yhteistyössä toteutettua ohjelmaa on tarjolla molempina messupäivinä Jatkuvan oppimisen ohjelmapisteellä kello 9.30-12.00.

 

Opoklinikka

Opoklinikalla pääset juttelemaan opinto-ohjaajien kanssa! Studiassa on paikalla opinto-ohjaajia, joiden juttusille voit mennä ilman ajanvarausta. Opoilla on asiantuntemusta eri vaihtoehdoista ja tietoa miten eri oppilaitoksiin tai eri aloille hakeudutaan töihin. Tule rohkeasti juttelemaan!

CV-klinikka

Minjonin rekrytoinnin ammattilaiset tulevat pitämään messujen aikana CV-klinikkaa, jossa messuosallistujat pääsevät asiantuntijan henkilökohtaiselle ”klinikalle” noin 10 minuutin ajaksi. Minjonin asiantuntijat antavat kommentteja CV:stä sekä tarvittaessa konkreettisia parannusehdotuksia. Osallistuaksesi klinikalle, otathan paperisen tai digitaalisen CV:n mukaasi! Klinikka on auki keskiviikkona klo 9.00-13.30 ja 15.30-16.30 ja torstaina klo 9.00-13.00 ja 14.30-16.00.

Klinikka on avoinna messujen molempina päivinä klo 10-12 ja klo 14-16.