Skip to content

Messuilla tapahtuu

Studia-messut sisältää eri oppilaitoksia, opiskelu- ja uravaihtoehtoja esitteleviä messuosastoja ja ohjelmalavojen esityksiä.

Studia järjestettiin Messukeskuksessa 23.–24.11.2021.

Tutustu ohjelmaan
Tutustu mukana oleviin oppilaitoksiin ja yrityksiin

Studiasta saat vinkkejä jatko-opintoihin ja uravalintaan

Studiassa esitellään muun muassa koulutusvaihtoehtoja ja erilaisia reittejä korkeakouluopintoihin. Pääset tutustumaan Suomen yliopistoihin, korkeakouluihin ja lähes kaikkiin ammattikorkeakouluihin. Mukana myös paljon ulkomaisia opiskelu- ja työpaikkamahdollisuuksia! Lisäksi Studia laajenee tänä vuonna käsittelemään myös elinikäisen oppimisen ja kouluttautumisen aiheita, joiden tavoitteena on nostaa esille mahdollisuuksia päivittää omaa osaamistaan töiden ohella. Tutustu jatkuvan oppimisen teemaan >>

osta liput rekisteröidy tapahtumaan

Messuosastoilla saat ensikäden tietoa

Studian parasta antia ovat tapaamiset messuosastoilla. Paikalla on eri oppilaitosten opiskelijoita, jotka osaavat kertoa millaista opiskelu on käytännössä, miten oppilaitokseen haetaan ja mitä oppilaitoksessa on tarjolla. Pääset tekemään vertailuja yhdellä kertaa tuntikausien verkkosurffailun sijaan!

Tutustu mukana oleviin oppilaitoksiin ja yrityksiin

Esityksissä saat tietoa pintaa syvemmältä ja inspiroidut

Studian ohjelmalavoilla kuulet esityksiä pääsykokeisiin valmistautumisesta, opiskelu- ja uravaihtoehdoista. Tutustu ohjelmaan ennakkoon ja katso sinua kiinnostavat esitykset.

Tutustu ohjelmaan

Vinkkejä uravalintaan ja tietoa työmahdollisuuksista

Studian messuosastoilla on esillä myös työelämään liittyviä järjestöjä ja työantajia. Paikalla on asiantuntijoita, jotka kertovat mitä vaatimuksia alalle tarvitaan koulutuksen suhteen ja millaiset on työllistymismahdollisuudet. Paikalla on myös työ- ja harjoittelupaikkojen tarjoajia.

Modernin työnhaun tärpit / Duunitori

Kuinka virität oman työnhaun valloittamaan nykyajan rekrytointitavat? Tarjolla vinkkejä tämän päivän työnhakuun aina sen aloittamisesta verkostoitumiseen ja ansioluettelon kirjoittamisesta työhaastatteluun. Duunitorin työnhakuoppaaseen voit tutustua täällä. Tutustu kesän 2022 kesätyöpaikkoihin osoitteessa https://duunitori.fi/kesatyo sekä kattavaan kesätyönhakuoppaaseemme, josta saat ajankohtaisimmat vinkit kesätyönhakuun. Duunivahdin saat päälle täällä.

Katso ohjelman aikataulu

Päivitä osaamistasi työn ohessa / Haaga-Helia

Miten yhdistää työ ja opinnot onnistuneesti? Miten avoimen AMK:n kautta voi hakeutua tutkinto-opiskelijaksi? Miten tunnistaa ja näyttää omaa osaamistaan? Tule kuulemaan Haaga-Helian joustavista mahdollisuuksista.

Katso ohjelman aikataulu

Opoklinikalla pääset juttelemaan opinto-ohjaajien kanssa

Studiassa on paikalla opinto-ohjaajia, joiden juttusille voit mennä ilman ajanvarausta. Opoilla on asiantuntemusta eri vaihtoehdoista ja tietoa miten eri oppilaitoksiin tai eri aloille hakeudutaan töihin. Tule rohkeasti juttelemaan!

Opoklinikka

Mitä amiksen jälkeen?

Pohditko mitä ammattillisen koulutuksen jälkeen voisi tehdä? Tule kuulemaan tarinoita siitä mihin ammattiin valmistumisen jälkeen voikaan päätyä. Ja onko väylä vienyt jatko-opintoihin ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

Katso ohjelman aikataulu

Mitä pohtia ennen korkeakouluun hakemista?

Keskustelua nuoria askarruttavista kysymyksistä korkeakouluun hakemiseen, opiskeluun ja työelämään liittyen.

Tutustu myös Opiskelemaan-podcastiin, jossa muun muassa tutustutaan syvällisesti eri korkeakoulualoihin. Tietoa podcastista täällä >> 

Katso ohjelman aikataulu

Vetääkö veresi maailmalle?

Studiassa on mahdollisuus päästä juttelemaan opinnosta ulkomailla. Paikalla on useiden oppilaitosten edustajia ja esimerkiksi englannissa opiskelusta löytyy myös ohjelmanumero. Voit myös esimerkiksi lähteä töihin Disneylandiin Pariisiin, jos haluat pitää taukoa opiskeluista.

Ohjelmateema: opiskelu ulkomailla

Opiskelun arkea ja unelmia

Opiskelijoiden arkea ja unelmia Oulun yliopistossa

Monitieteisen Oulun yliopiston opiskelijat kertovat käytännönläheisistä opinnoistaan, arjestaan ja tulevaisuuden unelmistaan.

Katso ohjelman aikataulu

Go Global – opiskelijatarinoita ammattikorkeakouluista

Paneelikeskustelu, jossa Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian opiskelijat kertovat kansainvälisistä ja työelämälähtöisistä opinnoistaan.

Katso ohjelman aikataulu

Oulun yliopisto – avoin kaikille, avoin maailmalle

Oletpa etsimässä alaasi, suuntaamassa uusille poluille, hakemassa kansainvälisiä mahdollisuuksia tai täydentämässä osaamistasi, koulutustarjonnastamme löydät varmasti oman väyläsi. Lavakeskustelussa aiheina mm. jatkuva oppiminen ja kansainväliset mahdollisuudet Oulun yliopistossa.

Katso ohjelman aikataulu