Skip to content

Oulun yliopisto

029 448 4035 (palveluaika arkisin klo 12-14)
hakijapalvelut@oulu.fi

Opiskeluaika on monelle nuorelle ensiaskel itsenäiseen elämään. Se on aikaa uusille kokemuksille ja se on tilaisuus oppia jotain uutta itsestään. Mikä sinua kiinnostaa?
Monitieteisessä Oulun yliopistossa voit opiskella tekniikkaa, taloutta, kasvatustieteitä, humanistisia tieteitä, kieliä, lääketiedettä ja paljon muuta.

Kaikki on mahdollista. Sinä olet vasta tarinasi alussa.

Tervetuloa Oulun yliopistoon!

Vieraile sivustolla

Opiskeluaika on monelle nuorelle ensiaskel itsenäiseen elämään. Se on aikaa uusille kokemuksille ja se on tilaisuus oppia jotain uutta itsestään. Mikä sinua kiinnostaa?
Monitieteisessä Oulun yliopistossa voit opiskella tekniikkaa, taloutta, kasvatustieteitä, humanistisia tieteitä, kieliä, lääketiedettä ja paljon muuta.

Kaikki on mahdollista. Sinä olet vasta tarinasi alussa.

Tervetuloa Oulun yliopistoon!

Image

Tutustu Oulun yliopiston kandidaatti- ja maisterikoulutukseen

Sinulla on käsissäsi suuria mahdollisuuksia. Olet varmasti miettinyt hartaasti, mikä sinusta voisi tulla isona. Tuleeko sinusta lääkäri, diplomi-insinööri vai kenties humanisti? Oulun yliopistossa moni näistä unelmista käy toteen.

 

Tutustu Oulun yliopiston monipuoliseen tarjontaan ja löydä paikkasi maailmassa.

 

Kevään tärkeät päivämäärät:

Hae englanninkielisiin koulutuksiin ensimmäisessä yhteishaussa 7.–20.1.2021 ja suomenkielisiin koulutuksiin toisessa yhteishaussa 17.–31.3.2021

 

Käy katsomassa Studian Inspis-lava ohjelmamme.

Ohjelmassa esittelemme suosittuja ja uusia hakukohteitamme.

Tervetuloa tutustumaan.

Image

Tekniikka muuttaa maailmaa – alalle tarvittaisiin enemmän tyttöjä

Väitöskirjatutkija ja projektikoordinaattori Fanny Vainionpää on huomannut, että mielikuva miehisestä IT-alasta istuu yhteiskunnassamme tiukassa. Aivan turhaan, sillä tekniikan alat ovat luovia, kiinnostavia ja sopivat erinomaisesti myös naisille.

”Yläasteella Vainionpää rohkaistui menemään ohjelmointikurssille, vaikka sinne eivät menneetkään kaikki kaverit.”

 

Five new international programmes to start from Autumn 2021 – studies available on epidemiology, data science, sustainability, and digitalisation

University of Oulu opens a record number of five new degree programmes taught in English to train future pioneers to solve global challenges with science-based solutions. The graduates are expected to have a high demand both in the industry, public sector, and academia.

Application period for all international programmes is 7. – 20.1.2021.

 

Image
Image

Ilmastonmuutos ja kestävä kehitys

Puhtaan veden riittävyys, uusiutuvan energian käyttö sekä luonnonvarojen kestävä ja vastuullinen hyödyntäminen ovat ensiarvoisen tärkeitä teemoja ilmastonmuutoksen vaikutusten vähentämisessä. Monien tieteenalojen osaaminen on suoraan sovellettavissa luonnon- ja ympäristönsuojeluun. Tekniikan opinnoissakin otetaan huomioon ympäristön hyvinvointi puhtaamman ja kestävämmän tuotannon suunnittelussa, minkä avulla voi luoda parempaa tulevaisuutta käytännönläheisellä tavalla.

Tutustu teemaan.

Terveys ja hyvinvointi

Terveyden ja hyvinvoinnin merkitys korostuu ihmisten eliniänodotteen pidentyessä. Oulun yliopistossa tutkitaankin terveyteen vaikuttavia tekijöitä sikiönkehityksestä vanhuuteen ja edistetään elinikäistä terveyttä vahvan tutkimustiedon avulla. Oulussa terveyden ja hyvinvoinnin tutkimukseen yhdistyy vahva teknologiaosaaminen uusien innovaatioiden luomiseksi. Lisäksi käytännönläheiset opinnot takaavat erinomaiset työelämävalmiudet.

Tutustu teemaan.

Image
Image

Oulu on ainutlaatuinen

Pyöräilyä ja musiikkia intohimoisesti harrastava Sergei Kopytin haki opiskelemaan useaan yliopistoon, ja tuli hyväksytyksi Oulun lisäksi muuallekin.

 

Ihminen ja muuttuva maailma

Ilmastonmuutos, globalisaatio, digitalisaatio ja muut yhteiskuntaa ravistelevat muutokset vaikuttavat meidän kaikkien elämään ja muokkaavat tapaamme tehdä asioita. Tämän vuoksi on hyvin tärkeää selvittää, miten ihmiset, yhteisöt ja kulttuurit reagoivat ympäristössään tapahtuviin mullistuksiin. Muutosten syiden, prosessien ja vaikutusten tunnistaminen ja selittäminen auttaa ennustamaan muutosten vaikutuksia koko ihmiskunnan tulevaisuuteen.

Tutustu teemaan.

Image
Image

Tekoäly ja digitalisaatio

Tekoälyn ja digitalisaation vaikutukset näkyvät kaikkialla. Uuden teknologian pyrkimyksenä on tehdä ihmisten elämästä vaivattomampaa. Sen vuoksi tulevaisuuden palveluiden ja järjestelmien kehittämisen lisäksi on tärkeä tutkia ihmisryhmien, yhteisöjen ja yhteiskuntien tapoja omaksua ja käyttää teknologiaa. Oulun yliopisto on tunnettu langattoman viestinnän pioneerina, ja tutkijoiden katse siintääkin jo 6G:n toteutuksessa. Tekoälyosaamisen keihäänkärkenä toimii puolestaan erittäin vahva konenäköosaaminen.

Tutustu teemaan.

Opinto-opas

Psykologia - Oulun yliopisto
Voit opiskella psykologiaa maisterin- ja tohtorintutkintoon asti ensimmäistä kertaa Oulussa. Saat laaja-alaiset valmiudet työllistyä psykologin perinteisten kliinisten tehtävien lisäksi yritysten henkilöstö- ja työhyvinvoinnin tehtäviin.
Humanistiset ja yhteiskuntatieteelliset alat - Oulun yliopisto
Humanististen alojen opetuksessa keskiössä on yhteiskunnan ja ihmisten tutkiminen. Kulttuurien ja vuorovaikutuksen ymmärrys ovat valtteja nykypäivän kansainvälisessä työelämässä. Humanististen alojen ammattilaiset voivat työskennellä asiantuntijatehtävissä, opettajina, tutkijoina tai viestinnässä.
Tietojenkäsittely ja tietotekniikka - Oulun yliopisto
Oulun yliopistosta valmistuneet tietojenkäsittelyn ja tietoliikenteen osaajat ovat globaalisti merkittäviä ammattilaisia, joiden kehittämät sovellukset ja uudet teknologiat parantavat ihmisten arkea ja hyvinvointia.