Skip to content
×

Ota yhteyttä

Lomakkeen lähetyksessä tapahtui virhe! Suosittelemme lähettämään yritykselle sähköpostia.
Aihe
Nimi:
Sähköpostiosoite:
Viesti:

Kiitoksia yhteydenotosta!

Suomen Humanistinen Ammattikorkeakoulu Oy

Humakin hakijapalvelut
+358 29 451 9300
hakijapalvelut@humak.fi

Humanistisessa ammattikorkeakoulussa (Humak) voit opiskella tutkintosi joko päiväopintoina kampuksillamme (Helsinki, Kauniainen, Nurmijärvi, Turku, Jyväskylä ja Kuopio) tai kokonaan verkossa digitaalisesti.

Koulutamme ammattilaisia nuoriso- ja järjestötyön, kulttuurituotannon ja luovan alan sekä tulkkauksen ja kielellisen saavutettavuuden aloille AMK- ja ylempi AMK tutkintoihin.

Tutkintojamme ovat Kulttuurituottaja (AMK ja ylempi AMK), Tulkki (AMK ja ylempi AMK) ja Yhteisöpedagogi (AMK ja Ylempi AMK). Englanninkielisinä tutkintoina ovat Bachelor’s Degree in Adventure and Outdoor Education (Community Educator Bachelor of Humanities ja European Master in Sign Language Interpreting.

Vieraile sivustolla

Humanistisessa ammattikorkeakoulussa (Humak) voit opiskella tutkintosi joko päiväopintoina kampuksillamme (Helsinki, Kauniainen, Nurmijärvi, Turku, Jyväskylä ja Kuopio) tai kokonaan verkossa digitaalisesti.

Koulutamme ammattilaisia nuoriso- ja järjestötyön, kulttuurituotannon ja luovan alan sekä tulkkauksen ja kielellisen saavutettavuuden aloille AMK- ja ylempi AMK tutkintoihin.

Tutkintojamme ovat Kulttuurituottaja (AMK ja ylempi AMK), Tulkki (AMK ja ylempi AMK) ja Yhteisöpedagogi (AMK ja Ylempi AMK). Englanninkielisinä tutkintoina ovat Bachelor’s Degree in Adventure and Outdoor Education (Community Educator Bachelor of Humanities ja European Master in Sign Language Interpreting.

Humakin hakukohteet 2021

Kevään ensimmäinen yhteishaku 7.1.-20.1.2021

  • Bachelor of Adventure and Outdoor Education

Kevään toinen yhteishaku 17.3.-31.3.2021

  • Yhteisöpedagogi AMK, päivätoteutus, Jyväskylän/Kuopio/Nurmijärvi/Turku
  • Yhteisöpedagogi (AMK), monimuotototeutus, järjestö- ja nuorisotyö Helsingin TKI-keskus (Ilkka)
  • Yhteisöpedagogi (AMK), monimuotototeutus, työyhteisön kehittäjä, Helsingin TKI-keskus (Ilkka)
  • Yhteisöpedagogi (ylempi AMK), monimuotototeutus, Helsingin TKI-keskus (Ilkka)
  • Kulttuurituottaja (AMK), kulttuurituotanto, päivätoteutus, Turku/Jyväskylä
  • Kulttuurituottaja (AMK), verkkotutkinto, Helsingin TKI-keskus (Ilkka)
  • Tulkki (AMK), päivätoteutus viittomakielen tulkkaus, Helsingin TKI-keskus (Ilkka)
  • Tulkki (AMK), monimuotototeutus, tulkkaus ja kommunikaation ohjaus, Kuopion yksikkö

Opintojen laajuudet

  • Yhteisöpedagogi (AMK) laajuus on 210 op (noin 3,5 vuotta).
  • Kulttuurituottaja (AMK) ja Tulkki (AMK) laajuus on 240 op (noin 4 vuotta)
  • Kulttuurituottaja (ylempi AMK) laajuus on 60 op (noin 1,5 vuotta ja Tulkki (ylempi AMK) sekä Yhteisöpedagogi (ylempi AMK) ovat laajuudeltaan 90 op ( noin 2 vuotta).

Video

Videolla opiskelijat kertovat siitä, millaista on opiskella Humakissa.

Hakeminen Humakiin

Humakiin voi hakea yhteishaussa, erillishaussa tai opintoja voi suorittaa avoimen AMKin kautta.

Hakuinfosivuillemme olemme koostaneet tulevat hakuajat ja hakukohteet suorina linkkeinä opintopolkuun.

Hakuajat:

  • Kevään ensimmäinen yhteishaku
    7.1.-20.1.2021 (klo 15.00), englannin kielinen koulutus (Adventure and Outdoor Education)
  • Kevään toinen yhteishaku
    17.3.-31.3.2021 (klo 15.00), suomenkielinen koulutus
  • Erillishaut kevät 2021 (klikkaa linkistä erillishaun infosivulle)
    • 1.-15.5.2021 (klo 15.00)
    • Jatkuva haku aiemmin keskeytyneiden opintojen loppuun saattamiseksi ja Työoyhteisön kehittäjä 60 op avoimen väylän opinnot suorittaneille

Yhteisöpedagogi (AMK)

Nurmijärvi, Turku, Jyväskylä, Kuopio ja verkko-opinnot.

Yhteisöpedagogi-tutkinnosta valmistuu arvostavan kohtaamisen ammattilaisia nuorisotyön ja järjestötyön erilaisille kentille sekä yhä moninaisempiin ammatillisiin toimintaympäristöihin yhteiskunnan eri sektoreilla.

Yhteisöpedagogi (AMK) ymmärtää yhteiskunnan monimuotoisuutta ja monikulttuurisuutta.

Koulutus antaa valmiudet:

  • nuorten parissa tehtävään työhön erilaisissa toimintaympäristöissä
  • ammatilliseen järjestötyöhön ja vapaaehtoistoiminnan kehittämiseen
  • yhteisötyöhön sekä toimintamuotojen ja -menetelmien kehittämiseen
  • moniammatilliseen työhön ja verkostomaisen toiminnan edistämiseen erilaisilla kentillä
  • monikulttuuriseen työhön ja moninaisuuden kohtaamiseen erilaisissa toimintaympäristöissä

Yhteisöpedagogit toimivat muun muassa:

  • järjestö- ja nuorisotyön ammattilaisina ja asiantuntijoina kunnissa, seurakunnissa, järjestöissä, laitoksissa ja yrityksissä
  • lastensuojelun eri tehtävissä
  • projektipäälliköinä tai projektikoordinaattoreina
  • suunnittelijoina, kouluttajina ja palveluyrittäjinä
  • järjestöjen asiantuntijoina, kehittäjinä tai toiminnanjohtajina.

Millaista on opiskella yhteisöpedagogiksi?

Heini opiskelee toista vuotta yhteisöpedagogiksi (AMK) Nurmijärven kampuksella. Into opiskeluun lähti halusta tehdä töitä ihmisten parissa.

“Olen ollut vapaaehtoispuolella tekemisissä paljon lasten ja nuorten kanssa. Aiempi kokemukseni oli yksi iso syy siihen, miksi lähdin opiskelemaan yhteisöpedagogiikkaa.” 

Työelämätarpeet ja osaamisen kehittäminen korostuvat opinnoissa, ja kampuksella käy usein luennoitsemassa alan asiantuntijoita. Opintojen laaja-alaisuus on ollut Heinille hyödyksi. 

“Itselläni ei ollut paljon kokemusta järjestöpuolelta, koulutuksen kautta sain paremman kuvan myös siitä puolesta.” 

Ihmislähtöisyys on ollut yksi koulutuksen parhaista asioista. Opiskelijoita on Heinin vuosikurssilla laidasta laitaan, nuorin opiskelija oli 18 ja vanhin 56. Opiskelijoilla on paljon erilaista ja eritasoista kokemusta. Opinnoissa opiskelijat voivat oppia paljon myös toisiltaan. 

Image

Yhteisöpedagogi (AMK), monimuoto, MOVE 

Yhteisöpedagogikoulutuksessa korostuu työelämän tarpeista lähtevä osaamisen kehittäminen, joka näkyy yhteisöpedagogin yhä laajenevissa monikulttuurisissa ja kansainvälisissä toimintaympäristöissä sekä osaamisen kysynnässä.

Työelämälähtöinen oppiminen rakentuu opiskelijan alkuvaiheen opinnoista lähtien. Vuoropuhelu työelämän kanssa rakentuu ja jalostuu osaamisen syvenemisen kautta erilaisiksi harjoitteluiksi ja projekteiksi sekä innovaatiotoiminnaksi.

Opinnot suoritetaan pääosin verkko-opiskeluna, mutta siihen sisältyy 2-3 lähivalmennuspäivää lukuvuodessa.

Image

Yhteisöpedagogi (AMK), Työyhteisön kehittäjä

Työyhteisön kehittäjä on Humakin uusin yhteisöpedagogialan koulutus. Heti ensimmäisestä hakukerrastaan saakka koulutus on ollut yksi suosituimpia koulutusalojamme.

Lähiopetusta sisältävät monimuoto-opinnot soveltuvat ensisijaisesti henkilöille, joilla on jo olemassa työyhteisöjen kehittämiseen, työhyvinvointiin, henkilöstöhallintoon tai työntekijöiden edustamiseen liittyvää kokemusta. Koulutuksessa perehdytään laajasti työlainsäädäntöön, johtamiseen, työhyvinvointiin ja muihin keskeisiin organisaatioissa ja työpaikkojen henkilöstöjohtamisessa liittyviin kysymyksiin.

Koulutus on kehitetty yhdessä työnantajajärjestöjen, ammattiliittojen edustajien sekä SITRAn asiantuntijoiden kanssa vastaamaan modernin työelämän haasteisiin.

Opiskele työyhteisön kehittäjä-kursseja ja opintokokonaisuuksia avoimessa AMK:ssa!

Koulutukseen liittyviä kokonaisuuksia on tarjolla myös Humakin avoimessa ammattikorkeakoulussa, jossa voi opiskella 60 op:n laajuiset väyläopinnot, joilla voi hakea erillishaussa Humakiin joustavasti koko vuoden ajan,

Bachelor’s Degree in Adventure and Outdoor Education (Community Educator, Bachelor of Humanities, 210 ECTS) 

Adventure and Outdoor Education combines the theory of community based pedagogy and real world experience. During your studies you will learn education skills that can be applied in various environments and with different groups of people.
This bachelor’s degree prepares you for work in various fields, such as youth and NGO work, project coordinators, community developers and leaders.
Read more about the study programme below and watch videos on students’ experiences and find out more in our webpage (link opens in a new window)

Yhteisöpedagogiksi (AMK) valmistava Seikkailukasvatus yhdistää pedagokiikan teorian käytännön kokemukseen. Koulutuksen aikana opit toimimaan ja soveltamaan pedagogisia taitoja erilaisissa ympäristöissä ja erilaisten ihmisryhmien kanssa.

Seikkailukoulutus valmistaa toimimaan muun muassa nuoriso- ja järjestötyön parissa, projektinvetäjinä ja toiminnanjohtajina.

Lue lisää koulutuksesta verkkosivuiltamme.

Image

Adventure Education – what it is?

Bachelor’s Degree in Adventure and Outdoor Education is a community educator degree and you study the same topics which Humak’s Community Educator students do. The degree can be studied in three years and the campus is situated in Nurmijärvi.

Alongside with the classroom learning, the studies are carried out in a real ”adventure” locations such as in Lapland, glaciers and mountains in Northern Norway and wilderness areas and archipelago nearby the campus. The photos are taken from the adventure education’s own Instagram account. See more #humakadventure or @humak_adventure.

Adventure and outdoor education is based on experiential and activity-based learning methodology and aims at supporting the growth, development, well-being and agency of individuals, groups and communities.

Katso Hakijapalveluiden Karrin esitys seikkailukasvatuksen koulutusojelmasta

Videolla Hakijapalveluiden Karri Soppi  esittelee seikkailukasvatuksen koulutusohjelmaa. Katso Karrin esitys opinnoista, opintojen sisällöistä, koulutukseen hakemisesta sekä siitä, mistä tutkinnossa on kyse.

Hakuaina 7.1.2021 – 20.1.2021.

Millaista on opiskella seikkailukasvatusta Bachelor-koulutuksessa?

Yhteisöpedagogikoulutuksessa Millaa kiinnosti eniten koulutusmuodon moninaisuus. 

“Kun törmäsin Humakin Seikkailukasvatukseen, tiesin heti, että tämän on pakko olla se mun juttu. Parasta on se, että koulutuksessa opiskellaan paljon ulkona, ja koetaan uusia asioita.” 

Koulutuksen englanninkielisyys mietitytti aluksi Millaa, epäilykset osoittautuivat kuitenkin turhiksi. Milla toteaa koulutuksessa pärjäävän ihan tavallisella englanninkielentaidolla, ei tarvitse olla englanninkielen moniosaaja ymmärtääkseen opetusta. 

“Suosittelen ehdottomasti koulutusta ihan kaikille, kunhan vain itsellä on motivaatiota oppia, sillä koulutukseen ei ole muita ennakkovaatimuksia!” Seikkailukasvatuksessa yhdistetään pedagoginen teoriapohja käytännön oppimiseen. Hienointa Millan mielestä on se, että yhteisöpedagogin opinnot seikkailukasvatuksessa mahdollistavat oman opintopolun laatimisen, opittuja asioita voi soveltaa itse haluamallaan tavalla. 

Mitä opettaja kertoo seikkailukasvatuksen Bachelor-opinnoista?

Humakin koulutuspäällikkö Kim Lindblad on vastannut seikkailukasvatuksen koulutuksesta kolmen ensimmäisen vuoden ajan. Tutkinto on ainutlaatuinen kansainvälisestikin tarkasteltuna, koska siinä yhdistyy käytännön osaaminen seikkailukasvatuksesta ohjaustaitojen oppimiseen jo opintojen aikana.

Työllistymismahdollisuudet Kim näkee hyvänä. Nuorisotyössä ja järjestötyössä yhteisöpedagogitutkinnolla, joka tämäkin on, on hyvä maine. Lisäksi kasvatustehtävät, jotka linkittyvät kouluun, liikuntaan tai hyvinvointiin tarjoavat mielenkiintoisen työllistymisalan. Matkailu-, luonto- ja elämysala tarjoavat myös työllistymismahdollisuuksia niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

Tutkinto sopii hakijalle, joka on kiinnostunut ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta ja haluaa edistää hyvinvointia ja osallisuutta sekä on innostunut liikunnallisuudesta. Haasteista pitäville itsensäkehittäjälle seikkailukasvatuksen koulutus on omiaan.

Three best thing I have learned as Adventure Education students

We interviewed two Bachelor of Adventure and Outdoor Education students and asked what are the best things they have learned during the studies. Watch what the had to say about their learning experience.

Students Marie Louise Ter Horst and Benjamin Hammond talk about the theory and practice of Adventure and Outdoor Education.

This will give you an idea of what to expect, don’t be afraid to jump into the unknown!


Kuuntele mitä Seikkailukoulutuksen (AMK) opiskelijat kertoivat oppimiskokemuksistaan. Marie Louise Ter Horst ja Benjamin Hammond kertovat videolla Seikkailukoulutuksen käytännön toteutuksesta ja pedagogisesta pohjasta.

Tutustu Seikkailukasvatukseen katsomalla video.
Image

Yhteisöpedagogi (ylempi AMK) – Maisteritasoiset opinnot Humakissa

Yhteisöpedagogi (ylempi AMK) -koulutuksen profiili on yhteisöjen kehittämiseen tähtäävän osaamisen syveneminen ja vahvistuminen.

Koulutus tuottaa osaamista kehittää, johtaa, valmentaa ja innostaa erilaisia työyhteisöjä, yhteisöjä ja yhteisöllisiä prosesseja muutostilanteissa.

Maisterikoulutukseen voit hakea AMK-tutkinnon jälkeen, kun sinulla on kaksi vuotta työkokemusta alalta.

Ota varaslähtö YAMK-opintoihin avoimessa AMK:ssa!

Mikäli olet kiinnostunut aloittamaan väyläopinnot etuajassa, avoimessa AMK:ssa on juuri tällä viikolla avattu ensimmäistä kertaa yhteisöpedagogi (ylempi AMK)-opinnot. Löydät ne tätä klikkaamalla (vie ilmoittautumiseen ja sisältökuvaukseen)

Mikäli olet lomautettu tai työtön voit opiskella avoimen kurssejamme ilmaiseksi. Tarjous on voimassa 24.5.2021 asti.

Lehtorin haastattelu:

Millaista on opiskella yhteisöpedagogiksi?

Humakin Turun kampuksen lehtori Jenny Honka näkee yhteisöpedagogialan tulevaisuuden näkymät teknologisoituvassa yhteiskunnassa positiivisena. Kone ei voi korvata ihmisten kohtaamista ja yhteisöllisyyden kehittäjää ja rakentamista.

Yleisimmät ammattinimikkeet Turusta valmistuneille yhteisöpedagogeille ovat ohjaaja ja koordinaattori. Opiskelun työelämälähtöisyys ja se, että Humak on pieni ammattikorkeakoulu on etu myös opiskelijalle. Lehtoreilla on aidosti aikaa tarjota tukea yksilöllisten urapolkujen suunnittelussa yhdessä opiskelijan kanssa.

Ohjaaja koordinaattori

Kulttuurituottaja (AMK) – Turku, Jyväskylä ja verkko-opinnot

Kulttuurituotannon koulutus tuottaa vahvaa osaamista luoville toimialoille. Kulttuurituottaja (AMK) -tutkinnon opinnot valmentavat toimimaan alan kotimaisissa ja kansainvälisissä tehtävissä. Opiskelija pääsee mukaan työelämän kanssa tehtäviin aitoihin projekteihin opintojen alusta lähtien.

Kulttuurituottajan ydinosaamista ovat tuotantoprosessien ja projektimaisen työskentelyn lisäksi viestinnän, rahoituksen, innovaatiotoiminnan ja johtamisen kompetenssit.

Sijoittuminen työelämään

Kulttuurituottaja (AMK) -tutkinnon opinnot valmentavat toimimaan alan kotimaisissa ja kansainvälisissä tehtävissä.

Koulutuksen kautta opiskelija voi rakentaa itselleen monipuolisen ammattitaidon, joka antaa valmiuksia toimia mm. kulttuurin ja taiteen edistäjänä, tuotantojen hallinto- ja johtotehtävissä ja luovien alojen yrittäjänä.

Humakista valmistuneet kulttuurituottajat työllistyvät laajasti kulttuuri-, liikunta-, media- ja palvelualoille.

Millaista on opiskella kulttuurituottajaksi?

Videolla kolmannen vuoden kulttuurituottaja (AMK)-opiskelija Cecilia kertoo, millaista on opiskella kulttuurituottajaksi. Cecilia haki alalle, koska hän on lukiolaisena ollut mukana järjestämässä tapahtumia ja pitää asioiden ”järkkäämisestä”. Kulttuurituottaja-opinnot tuntuivat omalta, koska hän pitää asioiden organisoimisesta, delegoimisesta, kulttuurista ja esiintyy myöls itse. Kulttuuriala tuntui omalta, joten miksei siitä voisi tehdä myös duuninsa.

Kulttuurituottajuus osoittautui laajemmaksi alaksi kuin ennalta arvasi. Tuottajia tarvitaan myös muilla aloilla kuin kulttuurin tapahtumatuotannossa. Opinnoissa Ceciliaa on yllättänyt, kuinka paljon koulutuksessa painotetaan kehittämishankkeita, innovaatioita ja yrittäjyyttä.

Opiskelusta Cecilia kertoo niiden sisältävän paljon projektitöitä, ryhmätöitä ja yhdessä tekemistä. -”Jo heti ekana vuonna päästiin tuottamaan Turkuun elämyksellistä joulupolkua. Siinä tutustuimme heti tuottamiseen ja tapahtumamarkkinointiin,” hän kertoo.

Kulttuurituottajakoulutus sopii niille, jotka ovat kiinnostuneita kulttuurista ja tapahtumista ja jotka haluavat tehdä työtä lavan takana. Ei haittaa vaikkei vielä opintojen alussa tietäisi, mitä tulee tekemään.

 

Katso Hakijapalveluiden Karrin esitys kulttuurituotannon koulutusohjelmasta

Videolla Hakijapalveluiden Karri Soppi  esittelee kulttuurituotannon koulutusohjelman ja hakukohteet. Karri kertoo opinnoista, sen sisällöistä, koulutukseen hakemisesta sekä siitä, mistä tutkinnossa on kyse. Myös koulutuksen avaamia työmahdollisuuksia avataan esityksessä.

Hakuaika 17.3.-31.3.2021

Image

Opiskele kulttuurituottajaksi verkossa? Vaikka Australiasta!

Kokonaan verkossa suoritettava Kulttuurituottaja (AMK) -koulutus mahdollisti opiskelijallemme Biggalle asumisen Australiassa ja opiskelun Humakissa.

Etäopiskelussa on puolensa, niin haasteita kuin mahdollisuuksia.

Kulttuurituottaja (AMK) verkkokoulutus  tarjoaa mainion mahdollisuuden opiskella myös siellä missä sinä olet. Eli mikäli asut ulkomailla ja mietit, voisitko opiskella asuinmaassasi suomalaisen tutkinnon, vastaus on: kyllä!

Lue lisää Biggasta verkkosivujemme uutisesta (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

 

Lehtorin haastattelu:

Millaista on opiskella kulttuurituottajaksi?

Turun kampuksen lehtori Iina-Maria Piilinen kertoo videolla kulttuurituottajien monipuolisista työllistymismahdollisuuksista. Julkisella sektorilla työskenteleviä voi toimia teattereiden viestinnässä tai kaupunginorkesterien markkinoinnissa. Yksityisellä sektorilla puolestaan tapahtumat, festivaalit ja tapahtumia palvelevat erilaiset tuotantoyhtiöt voivat toimia työnantajina. Moni Humakista valmistunut työskentelee myös TV-tuotannoissa eri tehtävissä.

Koronatilanteessa on korostunut tuottajien digitaaliset taidot, joihin koulutuksessa tutustutaan.

Koulutus sopii niille, jotka tuntevat intohimoa kulttuuriin. Tekijäihmiset, jotka haluavat olla yleisöpalvelija-asenteella tuoda kulttuuria toisille.

Image

Kulttuurituottaja (ylempi AMK)

Koulutus on suunnattu luovalla sektorilla tuotannollisissa tehtävissä toimivalle kulttuurituotannon ammattilaiselle, joka haluaa syventää ja laajentaa osaamistaan ja parantaa oman toiminta-alueensa kehittämistaitoja.

Tutkinto antaa valmiuksia toimia kehittämis-, asiantuntija- ja johtamistehtävissä.

Työelämän muutokset on huomioitu opintosisällöissä kytkemällä sisällöt korkeakoulun yhteistyössä työelämän kanssa tehtäviin hankkeisiin, opiskelijoiden työyhteisöihin ja niiden tarvitsemaan tutkimukselliseen kehittämistyöhön.

Ylempi AMK-tutkinto vastaa ylempää korkeakoulututkintoa.

Haku on syksyn yhteishaussa ja opinnot alkavat tammikuussa.

Mikäli haluat ottaa varaslähdön koulutukseen tammikuussa, niin voit aloittaa opinnot avoimessa ammattikorkeakoulumme väyläopinnoilla.

Ota varaslähtö opintoihin avoimessa amk:ssa jo nyt!

Tutustu ja ilmoittaudu opintoihin avoimen amk:n verkkokaupassa (linkki vie toiseen palveluun). Paikkoja on rajoitettu määrä.

Huomaathan, että korona-aikana tarjoamme avoimen amk:n opinnot ilmaiseksi kaikille Suomessa asuville työttömille ja lomautetuille.

 

 

Tulkki (AMK) viittomakielentulkki, Helsinki

Tulkki (AMK) puhevammaisten tulkki ja kommunikaation ohjaaja, Kuopio

Humakissa on opiskeltavissa kaksi toisistaan sisällöllisesti ja työelämäsijoittumiseltaan erilaista tulkkikoulutusta:

  • Viittomakielentulkki ja
  • Puhevammaisten tulkki ja kommunikaation ohjaaja (PUVA)

Helsingin yksiköstä valmistuu viittomakielen, tulkkauksen ja kääntämisen asiantuntijoita, jotka voivat toimia tulkkina eri-ikäisille kuuroille, viittomakieltä käyttäville asiakkaille. Syventävät opinnot ja vapaasti valittavat opinnot tarjoavat mahdollisuuden pätevöityä tulkiksi mm. kuurosokeille ja kirjoitustulkkaukseen.

Kuopion yksiköstä valmistuu tulkkauksen, monikanavaisen vuorovaikutuksen ja kommunikaation ohjaamisen asiantuntijoita.

Työllistymismahdollisuuksia eri yhteiskunnan aloilla, palveluissa ja monikulttuurisessa toimintaympäristössä

Tulkki (AMK) -koulutuksen tutkinnosta valmistunut henkilö voi toimia mm. tulkkina eri asiakasryhmille, yrittäjänä, asiantuntijana ja koordinaattorina. Työantajia voivat olla esimerkiksi tulkkausalan yritykset ja organisaatiot, tulkkivälitys, projekti, hankkeet sekä erilaiset asiakasjärjestöt.

PUVA-Tulkit voivat toimia tulkkeina tilanteissa, joissa käytetään kommunikaatiota tukevia menetelmiä, esim. kuvakommunikaatiota. Vahva pedagoginen osaaminen ja vuorovaikutuksen asiantuntijuus luovat perustan kommunikaation ohjaus-, neuvonta- ja valmennustehtäviin eri-ikäisille asiakkaille ja eri tahoille. Syventävät ja vapaasti valittavat opinnot tarjoavat mahdollisuuden pätevöityä myös muihin asiantuntijatehtäviin.

UKK tulkkausalasta:

Tarvitseeko osata viittomakieltä hakiessaan opintoihin?

Vastaus: Ei tarvitse, mutta taidosta ei ole toki haittaakaan.

Hakijapalveluiden Karrin esitys kulttuurituotannon koulutusohjelmasta

Videolla Hakijapalveluiden Karri Soppi  esittelee tulkkauksen koulutusohjelman ja sen kaksi yhteishaussa olevaa hakukohdetta. Karri kertoo opinnoista, sen sisällöistä, koulutukseen hakemisesta sekä siitä, mistä tutkinnossa on kyse. Myös koulutuksen avaamia työmahdollisuuksia avataan esityksessä.

Hakuaika 17.3.-31.3.2021

 

Millaista on opiskella tulkiksi?

Tie viittomakielen opiskelijaksi avautui Julialle omien mielenkiinnonkohteiden kautta. 

“En lukiossa löytänyt vielä omaa juttuani. Olen aina ollut kiinnostunut kielistä ja eri kulttuureista, niinpä aloin miettiä mikä koulutus vastaisi omia mielenkiinnonkohteitani. Viittomakielenopinnot vaikuttivat heti sopivalta vaihtoehdolta”. 

Viittomakielenopinnot sisältävät paljon muitakin kommunikaation eri osa-alueita kuin viittomakielen harjoittelua, kuten viestintää ja kielten opiskelua. 

“Aluksi minulla ei ollut juurikaan kosketuspintaa kuurojen kulttuuriin ja tulkkauksiin. Oli mahtavaa huomata, kuinka opintojen aikana olen oppinut täysin uuden kulttuurin ja kielen.”  

Millaista on opiskella puhevammaisten tulkiksi Kuopiossa?

Roosa kertoo videolla siitä, millaista on opiskella puhevammaisten tulkiksi ja kommunikaatio-ohjaajaksi Kuopiossa. Roosa kiittää, että pienessä koulussa opiskelija saa henkilökohtaista tukea opiskeluun ja Humak on paikka, jossa saa olla ihminen ihmiselle.

Ensimmäisen vuoden aikana opiskelijat oppivat viittomakieltä. Myös puhevammaisten tulkin ammattietiikka, joka on keskeistä työstä, on tullut hyvin käsitellyksi. Opiskelussa yhdistyy teoriaa ja käytäntöjä kuten tukiviittomia, kuvakommunikaatiota ja piirtämistä.

Opintojen aikana on päästy tutustumaan työelämään muun muassa pitämään lapsille tukiviitottuja ja kuvitettuja satutuokioita.

Opettajia Roosa kiittää mahtaviksi ja asiansa osaaviksi ammattilaisiksi, joilta saa tukea ja neuvoa tarvittaessa myös yksilöllisesti.

Lehtorin haastattelu:

Millaista on opiskella kulttuurituottajaksi?

Videohaastattelussa lehtori Hanna Putkonen-Kankaanpää kertoo tulkkausalasta, kielellisestä saavutettavuudesta. Tulkki toimii kommunikaation mahdollistajana niin kuuroille kuin puhevammaisillekin kuin pääministerille hänen välittäessään tärkeää tietoa kansalaisille.

Töitä alalta löytyy, kun on valmis etsimään sieltä oman paikkansa ja polkunsa. Hanna suosittelee opintoja pitkäjänteiselle henkilölle, jonka mielestä neljässä vuodessa on mahdollista opiskella uusi kieli.

Opinnoissa tarvitaan omaehtoista ryhtymistä ja sitä, että jaksaa tutustua lähdemateriaaleihin ja videoaineksiin. Tulkin täytyy olla myös rohkea, sillä tämä seisoo usein ihmisten edessä. Tulkkiopiskelija on kielistä kiinnostunut ja kommunikaatio-orientoitunut – myös visuaalisuudesta on hyötyä vaikkei se ole välttämätöntä.

Millaista on opiskella viittomakielen tulkiksi Helsingissä?

Sami ja Marko opiskelevat viittomakielen tulkiksi Helsingissä. Molemmat nostavat kiinnostavana piirteenä tulkkausalalla teknologian mahdollistamat uudet tulkkausmuodot kuten etätulkkauksen. Paikkoja, joissa tulkkeja tarvitaan on todella paljon. Työelämään päästään opintojen aikana tutustumaan ammatissa jo toimivien tulkkien kanssa, näin nähdään, millaista tulkkaus on aidoissa tilanteissa.

Image

Avoin ammattikorkeakoulu Humakissa

Opiskelu avoimessa ammattikorkeakoulussa on vaihtoehto sinulle, jonka elämäntilanteeseen sopii opiskelu omassa tahdissa tai tavoitteenasi on tutkinto-opiskelu Humakissa.

Humakin maksullinen avoin AMK tarjoaa väylä-/polkuopintoja, osaamiskokonaisuuksia, yksittäisiä opintojaksoja sekä maksuttomia kurkistuskursseja tutustumisopinnoiksi eri tutkintoihimme.

Lue avoimesta AMKista lisää verkkosivuiltamme.

Avoimen AMKin ajankohtaisen opetustarjonnan löydät verkkokaupastamme.

Muista myös alennukset:

Oikeutettuja 50 % alennukseen ovat:

  • eläkeläiset (kopio eläkekortista)
  • Humakista tutkintoon valmistuneet alumnit

Humak tarjoaa ajalla 1.5.2020-24.4.2021 avoimeen AMKiin ilmoittuville työttömille ja kokoaikaisesti lomautetuille avoimen AMK:n opintoja maksutta, poislukien seikkailukastatuksen osaamiskokonaisuudet ja seikkailukasvatuksen lähiopetusta sisältävät opintojaksot. Muina aikoina myönnämme työttömille ja lomautetuille 50 % alennuksen. Maksuttomuus hyväksytään todistuksella työnhaun voimassaolosta, jossa koodi 02, 03 ,05, 06, 07 ja 08.

Image

Tarinoita Humakista ja humakilaisista

Blogit, videot, uutiset ja alumniemme uratarinat kertovat arjestamme ja valmistuneiden työllistymisestä.

Asiantuntijablogit ovat pääasiassa lehtoreiden ja alojemme ammattilaisten kirjoittamia ja niihin pääsee blogilistauksesta verkkosivuillamme.

Opiskelijat kuvaavat opintojaan ja kokemuksiaan harjoitteluista sekä kansainvälisistä vaihdoista ”Opiskelijan silmin” -blogeissa.

Seikkailukasvatuksen opiskelijat kertovat opinnoistaan ja harjoittelusta Humak Adventure and Outdoor Education blogissa.

Uutisissa ja ajankohtaisissa poiminnoissa verkkosivujemme etusivulla, kerromme Humakin toiminnasta, julkaisuista, tapahtumista ja koulutuksiamme sekä alojamme koskevia toimitettuja uutisia ja juttuja.

Image

OPO!

Palvelumme ohjaushenkilöstölle!

Humakin verkkosivuille on koostettu opo-sivut, joilta löytää omaan ohjaustyöhön välineitä ja materiaalia. Sivuiltamme voi tilata oppilaitokseen myös opiskelijatutorin esittelemään Humakin koulutusta ja kertomaan opinnoista.

Digiesittely on myös mahdollinen, jolloin esittely tehdään verkkovälitteisesti. Se on nopein tapa järjestää tutorvierailu kouluusi!

Lue lisää verkkosivujemme oposivuilta.

Image

Opiskelijakunta HUMAKO

HUMAKO eli Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta on juuri Humakin opiskelijoiden oma järjestö. HUMAKOn toiminnasta vastaavat opiskelijat ja sen tarkoituksena on valvoa ja edistää Humakin opiskelijoiden etua, erityisesti koulutukseen ja sitä tukeviin arkipäivän asioihin liittyen. HUMAKO toimii myös yhdyssiteenä Humakin eri kampusten opiskelijoiden ja henkilökunnan välillä. Näkyvin osa HUMAKOn toimintaa on tutoreiden ja jaoston koulutus, sekä niiden toiminnan ylläpitäminen.

Lue lisää HUMAKON kotisivuilta.