Siirry sisältöön
Suomen Lukiolaisten Liitto

Suomen Lukiolaisten Liitto

Vuotuinen osallistuminen Studia-messuille, motiivit ja tavoitteet

Suomen Lukiolaisten Liitto on toiminut Studia-messujen pääyhteistyökumppanina jo useiden vuosien aikana. Haluamme olla mukana rakentamassa Suomen suurinta opiskelu- ja uratapahtumaa, jotta erityisesti kaikki nuoret – mutta miksei myös aikuiset – saataisiin innostumaan tulevaisuuden suunnittelusta.

Tavoitteenamme on järjestää yhdessä Messukeskuksen kanssa monipuolinen ja kiinnostava tapahtuma, jonka avulla voidaan lievittää nuorten epävarmuutta tulevaisuudesta ja innostaa erilaisten mahdollisuuksien miettimiseen. Erityisesti lukiolaiset ovat keskeisessä käännekohdassa elämässään ja kaipaavat lisää tietoa suunnitelmiensa tueksi. Erilaisten puheenvuorojen, näytteilleasettajien ja muiden kohtaamisten kautta pystymmekin yhdessä tuomaan tulevaisuuden mahdollisuuksia lähemmäs lukiolaisia.

Mikä tekee Studiasta ainutlaatuisen? Millainen merkitys messujen aikaisilla kohtaamisilla on teidän toiminnallenne?

Studia-messut tarjoaa nuorille ja aikuisille ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä tutustumaan erilaisiin tulevaisuuden vaihtoehtoihin helposti saman katon alla. Vaikka nykyään tietoa opiskelu- ja uravaihtoehdoista on tarjolla paljon, on valtavan tärkeää, että tietoa kasataan yhteen paikkaan ja nuorille tarjotaan aikaa tutustua niihin rauhassa myös omien kysymysten kautta. Kun tapahtumaan saadaan monipuolisesti erilaisia näytteilleasettajia, voimme paremmin huolehtia yhdessä siitä, että nuoret saavat tietoa tulevaisuuden mahdollisuuksista ja muista tärkeistä teemoista.

On ollut ilo huomata, miten vuosi toisensa jälkeen Studia kerää yhä enemmän osallistujia. Saamme jatkuvasti niin jäsenistöltämme kuin sidosryhmiltämme positiivista palautetta ja kiitosta tapahtumasta. Lukiolaisten Liitolle Studia-messut on tärkeä paikka myös saada palautetta nuorilta siitä, mitkä asiat nuoria kiinnostaa, mistä he toivovat meidän puhuvan ja miten voimme entistä paremmin edistää lukiolaisten asiaa.

Lisäksi Studia-messuille osallistuu vuosittain paljon Lukiolaisten Liitolle tärkeitä ja rakkaita yhteistyökumppaneita, joiden kanssa kohtaaminen on ajoittain haastavaa arjen kiireistä johtuen. Myös tästä näkökulmasta Studia on meille arvokas kohtaamispaikka.

Miten Studian järjestelyt ovat kohdallanne sujuneet?

Yhteistyö Messukeskuksen kanssa on ollut sujuvaa riippumatta siitä, kuinka suuresta tai pienestä kysymyksestä puhutaan. Olemme mukana messujen järjestelyissä ympäri vuoden ja huolehdimme, että lukiolaisten toiveet ja tarpeet nähdään tapahtumatuotannon kaikissa vaiheissa.

”Tavoitteenamme on järjestää yhdessä Messukeskuksen kanssa monipuolinen ja kiinnostava tapahtuma, jonka avulla voidaan lievittää nuorten epävarmuutta tulevaisuudesta ja innostaa erilaisten mahdollisuuksien miettimiseen. Erityisesti lukiolaiset ovat keskeisessä käännekohdassa elämässään ja kaipaavat lisää tietoa suunnitelmiensa tueksi.”

Hanna Hämäläinen, markkinoinnin asiantuntija, Suomen Lukiolaisten Liitto