Skip to content

Tervetuloa näytteilleasettajaksi Studia 2023 -messuille!

Aukioloajat

Ti 28.11. klo 9–17
Ke 29.11. klo 9–17

Huom! Studia-messut viestivät näytteilleasettajille aina sähköpostiosoitteesta hello@messukeskus.com, ja viestit ovat suomeksi. Mikäli epäilet Studia-messujen nimissä lähetettyjen viestien alkuperää, ilmoitathan asiasta asiakaspalveluumme.

eMessukeskukseenRakennusaikataulut ja sisäänkäynnit

SISÄLLYSLUETTELO

Keväällä ja kesällä

Ehdota ohjelmaa28.5.mennessä.

Onko sinulla kiinnostavaa, ajankohtaista tai viihteellistä ohjelmaa, jonka haluat esittää messuyleisölle? Inspis-lavalla kävijät saavat arvokasta tietoa oppilaitosten tarjonnasta ja organisaatioiden toiminnasta. Jatkuvan oppimisen -lavalla sisältö painottuu jatkuvan oppimisen teemoihin, kuten itsensä kehittämiseen työelämässä, osaamisen laajentamiseen ja syventämiseen opiskelun kautta sekä uuden uran löytämiseen, kohderyhmänä etenkin jatko- ja aikuisopiskelijat. Lisäksi voit ehdottaa kansainvälisyyteen liittyvää sisältöä; esim. ulkomailla opiskeluun ja Suomessa eri kielillä opiskeluun ja kansainvälisiin ura- ja opiskelutarinoihin liittyvää sisältöä.  

Ehdota ohjelmaa messujen lavoille eMessukeskuksen kautta kohdassa Ohjelma tai laittamalla sähköpostia tapahtuman tuottajalle miia.valenko@messukeskus.com ja laajenna näkyvyyttäsi Studiassa!  Lavoille valitut ohjelmaehdotukset ovat näytteilleasettajille veloituksettomia lava-aikoja (lisäksi on mahdollista varata maksullisia lava-aikoja).

 

Kutsu kävijöitä messuille 

Messukeskus tarjoaa jälleen Studian näytteilleasettajille rajattomasti ilmaisia eLippuja yleisökävijöiden kutsumiseen. Sähköinen eLippu mahdollistaa kutsun lähettämisen kerralla vaikka sadoille vieraille – helposti, ekologisesti ja veloituksetta. Sähköiseen lippuun voi liittää oman tervehdyksen. Löydät eLippu-työkalun ja ohjeet näytteilleasettajien eMessukeskus-palvelusta kohdasta Kutsu asiakkaasi yleisökävijöille. 

 

Tarkista laskutustiedot 

Tarkista laskutustiedot tilausvahvistuksesta ja ilmoita mahdolliset korjaukset osoitteeseen yrityspalvelu@messukeskus.com14.8.2023 mennessä. Huomioi, että laskun lähetyksen jälkeen tehtävistä muutoksista laskutustietoihin veloitetaan erillinen laskutuslisä. Paikanvuokralaskut erääntyvät 28.9.2023 tai laskussa ilmoitetun mukaisesti.

Syyskuussa

Päivitä yritysprofiilisi

Päivitä yritysprofiilisi eMessukeskuksessa kohdassa Markkinoi osallistumistasi. Ilmoita näkyvyysnimi 8.9.2023 mennessä ja varmista näkyvyys kävijöille tapahtumassa jaettavassa messuinfossa.

OHJE YRITYSPROFIILIN PÄIVITTÄMISEEN 

 

Ilmoita alanäytteilleasettajat

Ilmoita yhteisosastollenne tulevat alanäytteilleasettajat eMessukeskuksen kautta kohdassa Alanäytteilleasettajat 8.9.2023 mennessä, ja varmista näkyvyys kävijöille tapahtumassa jaettavassa messuinfossa. Alanäytteilleasettajat saavat oman yrityskohtaisen tilin ja omat tunnukset eMessukeskukseen.

Alanäytteilleasettajista veloitetaan rekisteröintimaksu tapahtumakohtaisten osallistumisehtojen mukaan. Tässä tapahtumassa alanäytteilleasettajien rekisteröintimaksu on 440 € + alv. 

 

Varaa ohjelma-aika

Voit osallistua ohjelmaan varaamalla ohjelma-ajan, jonka hinta on 500 € + alv / 25 minuuttia. Tämä oikeuttaa yhteen 25 minuutin mittaiseen tietoiskuun tai muuhun toteuttamaanne esitykseen ohjelmapisteellä tapahtuman aikana. Ohjelmapisteen juontaja voi tarvittaessa esim. haastatella esiintyjää valmiiksi annettujen kysymysten pohjalta, tai osallistua muuten ennalta sovitusti ohjelmanumeron toteutukseen.

Varaa ohjelma-aikasi tapahtuman tuottajalta miia.valenko@messukeskus.com

 

Kutsu kävijöitä messuille 

Messukeskus tarjoaa jälleen Studian näytteilleasettajille rajattomasti ilmaisia eLippuja yleisökävijöiden kutsumiseen. Sähköinen eLippu mahdollistaa kutsun lähettämisen kerralla vaikka sadoille vieraille – helposti, ekologisesti ja veloituksetta. Sähköiseen lippuun voi liittää oman tervehdyksen. Löydät eLippu-työkalun ja ohjeet näytteilleasettajien eMessukeskus-palvelusta kohdasta Kutsu asiakkaasi yleisökävijöille. 

Suunnittele ja tilaa osastolle tarvittavat rakenteet ja kalusteet 

Hinnoittelumme perustuu hintajaksoihin. Mitä aikaisemmin teet tilauksia, sitä edullisemmin saat osastollasi tarvitsemasi tuotteet ja palvelut ja varmistat tuotteiden saatavuuden. Suunnittele ja tilaa osastolle tarvittavat rakenteet ja kalusteet eMessukeskuksestakohdastaTilaa tuotteita ja palveluita. Kun teet tilaukset 18.10.2023 mennessä, saat tuotteet edullisemmin. Säästä ja tilaa ennakkoon!

  • 19.10.2023 hinnat nousevat 20 % 
  • 8.11.2023 hinnat nousevat 50 % 
  • 21.11.2023 hinnat nousevat 100 % 

Lisätietoja: osastopalvelut@messukeskus.com

Messukeskuksen rakentamisohjeet

Vakiokorkeuden 250 cm ylittävät rakenteet ovat mainostilaa, josta laskutetaan vähintään 450 €. Kaksikerrosrakenteissa toisen kerroksen pinta-alasta laskutetaan 50 % paikanvuokrasta. Yli 250 cm korkeat rakenteet on hyväksytettävä Messukeskuksen teknisellä neuvojalla 45 päivää ennen tapahtumaa. Toimitathan tiedot viimeistään 45 päivää ennen näyttelyn alkua lähettämällä piirroksen osoitteeseen osastopalvelut@messukeskus.com.  

 

Huomioi hallin hämärä valaistus

Messuhallin yleisvalaistus on pois päältä tai huomattavasti hämärretty. Varmistathan, että osastollasi on riittävä lisävalaistus – tilaa tarvittaessa lisävalaisimia eMessukeskuksesta kohdasta Tilaa tuotteita tai palveluitaHallin valaistusta testataan rakennusaikana maanantaina 27.11. klo 12-13 ja klo 16-17.

 

 Tilaa design osastosuunnittelu ja -toteutus tai valmis osastoratkaisu 

Voit tilata kauttamme osastosuunnittelun tai valita omaan tarpeeseesi sopivan vaihtoehdon kolmesta valmiista osastomallistosta. Osastopakettiemme rakenne- ja alustamateriaaleissa valmiiksi huomioituna uudelleenkäytettävyys sekä valaistuksessa energiatehokkuus. 

Tutustu ja tilaa

Lokakuussa

Graafisten aineistojen toimittaminen

Jos olet tilannut tai osastoosi kuuluu graafisia tuotteita, muistathan toimittaa tarvittavat aineistot osoitteeseen graphics@messukeskus.com viimeistään  27.10.2023. Myöhässä toimitettujen aineistojen tilauksiin lisätään 50 % kiirelisä.

Graafisiin tuotteisiin tarvittavat aineistot:

  • Painovalmiit PDF-tiedostot (tarkista tilausvahvistuksen mukana tullut aineisto-ohje)
  • Otsalautatekstit/logot
Aineisto-ohje

 

Ilmoita osasto-ohjelmasta 

Onko osastollanne ohjelmaa messujen aikana? Ilmoita ohjelmasta eMessukeskuksessa kohdassa Ohjelma niin se julkaistaan tapahtuman nettisivuilla ja saat ilmaista näkyvyyttä ohjelmallenne.
 

Hyödynnä tapahtuman logot ja bannerit omissa markkinointikanavissasi 

Muista kertoa osallistumisestasi ja messuilla esillä olevista uutuuksistasi omissa markkinointi- ja viestintäkanavissasi kuten somessa. Voit käyttää tapahtuman logoja, bannereita ja kuvia markkinoidaksesi tapahtumaosallistumistasi. 

MEDIAPANKKI

Huomioi median edustajat, bloggaajat ja somevaikuttajat 

Muista kontaktoida toimittajia ja vaikuttajia aktiivisesti ja kutsua heitä osastollesi. Julkaise tiedotteet eMessukeskuksen kautta kohdassa Markkinoi osallistumistasi ja toimita printtiversiot Messutoimistoon, joka on avoinna rakennuspäivänä ja tapahtuman aukioloaikoina. Toimittajat tunnistat messuilla PRESS-rintamerkistä ja somevaikuttajat sekä bloggaajat CONTENT CREATOR -rintamerkistä. 

Messuille osallistuu runsaasti mediaa. Kerro tapahtuman tiedottajalle, jos osastollasi on uutuuksia, esiintyjiä, ohjelmaa, mediaa kiinnostavaa ohjelmaa tai tiedotustilaisuuksia – näin vältytään päällekkäisiltä tilaisuuksilta. Studia-messujen viestinnän asiantuntija: Pia Sievinen, puh. +358 40 559 9155, pia.sievinen@messukeskus.com. 

Marraskuussa

Rakennus- ja näyttelyaikaiset kulkuluvat 

Voit lähettää kulkuluvat kätevästi messutiimisi jäsenien sähköpostiin tai matkapuhelimeen eMessukeskuksen kautta. Kulkuluvan saaja voi printata sen etukäteen sähköpostissa olevan linkin kautta tai tulostuksen voi tehdä myös Messukeskuksen sisäänkäynneillä tai Messutoimistossa, josta saa myös rintakorttitaskuja kulkulupia varten. 

Voit luoda tarvitsemasi määrän kulkulupia, ne ovat tänä vuonna maksuttomia.

Näytteilleasettajan kulkulupa on osastosi messuaikaista henkilökuntaa varten. Lupa on henkilökohtainen ja voimassa messujen rakennus-, tapahtuma- ja purkuaikoina. Kulkulupa on pidettävä esillä tapahtuman aikana ja se oikeuttaa sisäänpääsyyn näytteilleasettajien taukotilaan ja ostoetuihin (mm. näytteilleasettajalounas ja edut NoHo Partnersin kahviloissa). Rakentajan kulkulupa on voimassa messujen rakennus- ja purkuaikoina. 

SÄHKÖISEN KULKULUVAN LÄHETTÄMISOHJEET

Huolehdi oman osastosi turvallisuudesta 

Älä jätä arvotavaroita esille, kun messupäivä päättyy. Huolehdi vakuutuksista ja mieti, tarvitsetko lisävarustusta, esimerkiksi vitriinejä, lukitusta tai turvavaijereita tietokoneille tai näytöille. 

Meillä on valmius huolehtia myös osastosi erityisistä turvallisuustarpeista. Näissä palvelutarpeissa sinua auttaa turvallisuuspalvelukumppanimme Securitas. Turvallisuuspalveluihin voit tutustua eMessukeskuksen Tuotteet ja palvelut -sivuilla. Valitse ensin tapahtuma ja tämän jälkeen tuotekategoria Osastopalvelut ja sen alta Turvallisuus.

 

Pysäköinti 

Messukeskuksessa on käytössä EuroParkin puomiton Autopay-pysäköintijärjestelmä. Pysäköinnin laskutuksesta vastaa EuroPark. 

Koko Messukeskuksen alue on maksullista pysäköintialuetta, myös sisätilan messuhallit. Pysäköinti on ilmainen tunnin (60 min) lastaus-, rakennus- ja purkutöihin. Alle 60 min alueella ollut tavarantuoja voi ajaa ulos alueelta maksamatta pysäköinnistä. Jos tavaran purkaminen vie enemmän kuin 60min, tulee maksaa pysäköintimaksu. Muistathan ajaa ulos samaa reittiä kuin tulit, jotta puomiton pysäköintijärjestelmä rekisteröi auton.

KATSO HINNAT JA LUE LISÄÄ PYSÄKÖINNISTÄ

Messutoimisto 

Messutoimisto palvelee tapahtuman rakennus- ja aukioloaikoina näytteilleasettajia ja rakentajia mm. osastotilausten osalta. Osastojen rakennus-, huolto- ja purkuajat, Messutoimiston aukioloajat sekä käytössä olevat sisäänkäynnit näet täältä >> 

Messukeskuksen ravintolapalvelut

NoHo Partners on aloittanut Messukeskuksen ravintola- ja cateringkumppanina 1.7., ja sen myötä tiloihimme on noussut kesän aikana upea kattaus kiinnostavia ravintolabrändejä.

NoHo-kumppanuus tuo yritysasiakkaidemme käyttöön kätevät sähköiset välipala-, juoma- ja lounaslipukkeet. Voit tilata QR-koodein toimivat tuotelipukkeet haluamallesi summalle ja jaat ne sähköpostitse käyttäjille. Lipukkeen QR-koodi toimii maksuvälineenä ravintoloiden kassalla. Lipukkeet laskutetaan käytön mukaan.

Välipala-, juoma- ja lounaslipukkeiden sekä osastotarjoilujen tilaukset tehdään ravintolapalveluiden verkkokaupasta. Luo verkkokauppaan yritystili, mikäli sinulla ei ole sellaista jo aiemmin luotuna. Tämän jälkeen pääset valitsemaan haluamasi tuotteet.

Tästä ravintolapalveluiden verkkokauppaan

 

Lue lisää digitaalisista tuotelippuratkaisuista Tutustu osastotarjoiluvalikoimaan Katso kaikki tapahtuman aikaiset ravintolat ja niiden aukioloajat Tutustu NoHo ravintoloiden omaan näytteilleasettaja-sivuun

 

Tavoitat NoHon Messukeskus Restaurants & Event Catering -tiimin näin:

sähköpostitse messukeskus@noho.fi sekä puhelimitse 041 732 3712, avoinna ma–pe klo 9–16.

 

Näytteilleasettajien taukotilat ja ravintolapalvelut 

Näytteilleasettajien taukotila on avoinna tapahtuman aukioloaikojen mukaisesti. Näytteilleasettajien taukotila on Messukeskus Siiven 2. kerroksessa. Ovikoodi löytyy kulkuluvasta.

Näytteilleasettajien taukotilassa voit nauttia kupin kahvia. Tilassa on pieni keittiöpiste, wc-tilat ja suihkut.

Tietoa lounastarjonnasta ym. päivitetään myöhemmin.

 

Tavaratoimitukset messuosastolle

Merkitse toimitusosoite osastolle saapuvalle tavaralle näin:
Messukeskus / Messutapahtuman nimi
Näytteilleasettaja, osastonumero
Yhteyshenkilön nimi ja puhelinnumero
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

Lue lisää

Ota yhteyttä 

Asiakaspalvelu 

+358 40 450 3250
yrityspalvelu@messukeskus.com 

Anna palautetta sivusta