Skip to content

Studia

Kielikurssit ovat oiva tapa yhdistää huvi ja hyöty. Tule Studiaan tapaamaan kielikurssien järjestäjiä ja kuulemaan kursseilla olleiden kokemuksista.

Kielikurssit – Yhdistä huvi ja hyöty

Kielikurssit ovat aktiivimatkoja, joilla sekä opitaan kieltä että tehdään erilaisia aktiviteetteja yhdessä muiden kurssilaisten kanssa. Tarjolla on perinteisten kielimatkojen lisäksi myös esimerkiksi erilaisia seikkailumatkoja, joilla kielen oppiminen yhdistyy ikimuistoisiin kokemuksiin ja elämyksiin.

Kielikurssi on helppo tapa ottaa tuntumaa uuteen kulttuuriin ja kielen opetteluun ilman, että koti-ikävä ehtii edes iskeä. Tyypillinen kielimatka kestää muutaman viikon, ja aika hurahtaa usein kuin siivillä.

Lontoossa viiden viikon kielikurssilla ollut Aurea kertoo, että kielitaito parani matkan aikana kohisten.

Tapasin ihmisiä ympäri maailmaa, ja yhteishenki oli tosi hyvä. Muihin kurssilaisiin tutustui helposti. Yllätyin siitä, että koulussa oli niin rento ja vapaa ilmapiiri.

Kielikoulu sijaitsi boheemilla Camdenin alueella, josta löytyy kivoja ravintoloita, baareja ja kirppiksiä. Odotin etukäteen Lontoon shoppailumahdollisuuksia, ja otinkin niistä täyden hyödyn irti – palasin kotiin kahden matkalaukun kanssa.

Aurealle jäi kielikurssilta jäi myös muutama huono muisto. Soluasunto oli toisinaan ollut hirveän likainen, eikä hän osannut ensimmäisen viikon aikana käyttää suihkua, josta tuli vain jääkylmää vettä. Soluasunnossa oli kuitenkin myös puolensa, sillä pidimme yhteisiä illanviettoja kämppisteni kanssa”, Aurea kertoo. Lisäksi Aurea sairastui kesken matkan, ja hän joutui käymään yleisellä klinikalla. Henkilökunta ja palvelu olivat todella hyviä, mutta paikan löytäminen ja siellä jonottaminen kipeänä ottivat koville”, hän sanoo.

Aurean kanssa keskusteli

Kielikurssit haaveesta todeksi

Studiassa tapaat myös kielikursseja järjestäviä tahoja. Tule paikan päälle keskustelemaan aiheesta eri kielikurssijärjestäjien kanssa.